Var med i Skräpplockardagarna 2020

Skräpplockardagarna är en insats där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar. Till kampanjen finns ett kostnadsfritt pedagogiskt material. Anmäl skolan, förskolan eller ungdomsföreningen.

Bild på barn som håller upp arbetshandske i närbild och barn som plockar skräp i bakgrunden. Skräpplockardagarnas logga 2020.

Skräpplockardagarna arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner. Bergs och Härjedalens kommuner är genom Vatten och Miljöresurs anmälda till Skräpplockardagarna 2020. Med Skräpplockardagarna stärker vi känslan av det tillsammans går att göra skillnad. När barn och unga plockar skräp skapas medvetenhet kring nedskräpning, vilket vi vet leder till ändrade attityder och beteenden.

Gratis material till alla skolor, förskolor och ungdomsföreningar

Det kostar ingenting att delta och alla förskolor, skolor och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj får skräpplockarpåsar skickade från Håll Sverige Rent direkt till sin verksamhet. Både påsar och läromedel är gratis.

Inbjudan till alla förskolor och skolor

Anmälan till Skräpplockardagarna 2020 är öppen och alla skolor och förskolor i Bergs och Härjedalens kommuner har fått en inbjudan från Håll Sverige Rent. Det kommer även att komma ett brev från kommunen.

Gemensam Skräpplockarvecka

I Bergs och Härjedalens kommuner planerar vi att genomföra skräpplockardagarna en gemensam vecka (valfri dag). Vi återkommer med information om vilken vecka det blir. Fungerar inte den veckan är det inget som hindar att man väljer en annan vecka eller dag då snön har börjat blotta skräpet.

Anmälan till Skräpplockardagarna 2020

Allra bäst blir det om varje skola, förskola eller förening gör EN samlad anmälan och vid det tillfället anmäler ALLA barn. Det går också att anmäla en avdelning eller klass men vi uppmanar er att första stämma av med er förskolechef eller rektor för att se om hela verksamheten kommer att delta.

Här hittar du anmälan till Skräpplockardagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information om kampanjen kan du ta del av på Håll Sverige Rents webbsida om Skräpplockardagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här finns information från Vatten och Miljöresurs om skräpplockardagarna

Pågående driftstörningar

Inga pågående driftstörningar

Senast åtgärdade driftstörningar