Var med och håll Berg och Härjedalen rent i vår!

Varje vår deltar Bergs och Härjedalens kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats, senast 31 mars!

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. I Berg och Härjedalen kommer vi distribuera materialet vecka 19. Deltagare får material genom att hämta på närmaste kommunkontor. Kontakta Vatten och Miljöresurs för överenskommelse om utlämningsställe. Till skolor och förskolor körs materialet ut.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshoplänk till annan webbplats till självkostnadspris från och med 15 mars 2019.

Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Ni tar i första hand själv hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast vid närmaste återvinningsstation för bästa miljönytta. Farligt avfall lämnas på återvinningscentralen. Om inte övrigt skräp får plats i den vanliga soptunnan kan ni lämna skräpet på kommunens återvinningscentraler. Om ni planerar att plocka stora mängder skräp, kontakta Vatten och Miljöresurs för överenskommelse om omhändertagande


Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Ida Dahl, ida.dahl@vattenmiljoresurs.se, 010-25 15 326 eller Vatten & miljöresurs kundservice på 010-25 15 315.

Var med du också i kampen mot skräpet!